Advies

Bij Budget Groenprojecten staat de klant centraal, daarom geven graag eerlijk en deskundig advies om samen met de klant een zo mooi mogelijke tuin te realiseren!

Eerlijk advies

Wij geven altijd eerlijk advies over de benodigde werkzaamheden en de te gebruiken materialen. Voor een gemiddelde bestrating moet u denken aan zo’n 20 tot 40 euro p/m2 ex btw.

Exclusieve bestrating

Exclusieve bestrating leveren wij ook. Denk hierbij aan natuursteen of keramische tegels op beton (of in het geval van een daktuin zonder beton, zodat het gewicht laag blijf).

Schuttingen

Op het gebied van schuttingen leveren wij alle voorkomende schermen en palen. Veel gebruikte combinatie is hardhouten palen met geïmpregneerd Vurenhout/geschaafd Douglas schermen.

Waterafvoer & buffering

Om een goede waterafvoer en opslag te waarborgen adviseren wij om standaard drainage-zand te gebruiken. Dit is duurder dan ophoogzand, maar heeft als voordeel dat water veel sneller afgevoerd wordt. Nog een voordeel is dat de bestrating daardoor minder gevoelig is voor kalk- en algaanslag.

Ook adviseren wij standaard om bestrating niet helemaal dicht te slijpen, maar om bewust te kiezen voor een diepe split/grindstrook. Dit is vooral belangrijk bij de randen van funderingen of bij de waterkraan. Dit heeft op de lange termijn ook het voordeel dat je snel eventuele verzakkingen langs de fundering kan zien en eenvoudig kan herstellen.

Groen, biodiversiteit & onkruidbeheersing

Ons persoonlijke advies is dat een tuin nooit helemaal dicht bestraat moet worden. Er moet altijd plaats zijn voor wat groen. Dit kan bijvoorbeeld door een schutting te vervangen door een Hedera/Clematis hekwerk van betongaas en hardhouten palen. Ook kunnen plantenbakken op maat worden gemaakt of verplaatsbare bakken worden geleverd. Uiteraard kan er ook voor een standaard border gekozen worden. Een bijen/insecten hotel is zeker een aanrader! Ook kunnen wij advies geven over planten die veel insecten of vlinders aantrekken.

Het advies is om bestrating in te vegen met onkruid remmend voegzand. Dit is gefilterd zand zonder grondbestanddelen, waardoor onkruid veel minder kans krijgt om zich te ontwikkelen.